(Svenska) THE SUSTAINABLE WOMANS FEEDBACK-KLINIK # STENEBY

THE SUSTAINABLE WOMANS FEEDBACK-KLINIK
Del av projektet Den hållbara kvinnan

| TILLKOMSTÅR: 2016 | TEKNIK: utställning och performativt event | TID: 1 vecka |

The Sustainable Woman installerar sig själv och sitt kontor på Stenebys Konsthall. Där erbjuder hon studenter, lärare och boende i Dals Långed en-timmes-konsultationer på kliniken i utbyte mot en gentjänst som gör henne mer hållbar.

planch feedback-klinik_web

Klienten bokar en tid för konsultation, det finns ett schema med avsatta tider.

TSW_konsultation_web

DSC_0121red_web

Konsultationen startar med att klienten fyller i en blankett.

Genom konsultationerna dyker TSW in i andra människors dilemman. Rakt in i det som är angeläget och det som ibland bränns allra mest. En klient lättar sitt hjärta och berättar att hen inte sovit på flera dygn för att prestationer och stress tagit greppet över livet, en annan uttrycker oro kring konstnäryrket som livsval och vill diskutera konstnärsrollen och överlevnadsstrategier för detta.

Flera vill diskutera projektidéer, någon frågar ”hur ska jag få mitt examensarbete att bli roligt – tänkte att TSW skulle ha ett annorlunda perspektiv på det”, andra vill ”prata om hur ett hållbart liv kan se ut och hur en ska hitta en plats i det kapitalistiska systemet”. Någon frågar ”Hur tänker du kring relationer och tvåsamhet?”, ”Har du några barn?”, ”Hur skall jag kunna uppfostra min son till en jämställd man?” TSW resonerar och kommer med sina tankar kring dessa och andra frågor under konsultationerna.


Verket iscensätter rådande ideal, där coacher och självhjälpsböcker är en väg för att ”bli-din-egen-lyckas-smed”. Projektet ställer frågor kring olika värden, kring vårt ekonomiska system som vägen till lycka.

Men TSW kan inte lösa individuella och strukturella problem med quick-fix, hon är inte en guru med rätt svar i bakfickan. Hon talar om problemen, gör bilden mer komplex och verklighetsförankrad, genom att använda sig själv och sina erfarenheter som exempel. Hennes coachningsmetod förespråkar snarare icke-hierarkiska, kollektiva och långsiktiga lösningar; att samtala, dela erfarenheter och ta hjälp av varandra, göra motstånd och pröva nya lösningar och alternativ tillsammans.

I ett säljblad kan en läsa mer om coachen och vad hon erbjuder.  Ladda ner som som pdf

flyer_feedback_utandatum_web

”The Sustainanble Woman ger dig feedback kring ditt projekt, coachar dig i dina privata dilemman och använder sin kompetens och livserfarenhet för att hjälpa dig utifrån dina behov och önskemål.” I gentjänst vill hon gärna ha massage, en asiatisk matlagningskurs, matchmaking – hjälp att hitta en partner, några lunchlådor, PR och marknadsföring av henne, eller eget förslag som gör henne mer hållbar.”

RUMSLIG GESTALTNING

_DSC6423_web IMG_1429_web IMG_1424_web IMG_1435_web IMG_1455_web TSW_utställning_web _DSC6278_web