The sustainable woman söker jobb

Dokumentation från Pecha Kucha Night, Park Lane, Göteborg

pechacucha1web

pechacucha4web

DEN HÅLLBARA KVINNAN SÖKER JOBB
Del av projektet The Sustainable woman – Den hållbara kvinnan

| TILLKOMSTÅR: 2014 | TEKNIK: Performance-lecture |
| TID: 6min 40sek |

En Pecha Kucha – presentation, 20 bilder á 20 sekunder vardera.

”Det här är en presentation av mitt CV. Efter den kan ni anställa mig för kortare eller längre projekt.”

”Jag är 35år. Jag tycker om att dricka kaffe, sitta en hel söndag på ett fik, läsa en bok, klä ut mig, filosofera, se konst, diskutera politik, lära känna människor …”

”För mig är det viktigt att vara transparent. Därför berättar jag redan nu om mitt civilstånd och familjesituation så slipper ni som arbetsgivare ställa obekväma frågor: Jag har inga barn och ingen partner, men jag har många vänner.”

Här ser ni tidigare jobb som jag gjort för pengar: Jag kan både leda projekt och sitta barnvakt. Städa toaletter och skapa scenografier. Hålla workshops och ifrågasätta strukturer. Jag har jobbat med ungdomar, funktionshindrade, missbrukare, kulturaktörer…”

Jobbjaghargjortforpengar

”I alla anställningsintervjuer får en frågan vad man är mindre bra på, jag inte är så bra på att: Diska, sjunga, prata om vädret, ha koll kändisar, träna, se på när andra arbetar eller sitta tyst och vara söt.”

”Vad kan jag då tillföra er verksamhet: Mina tankar, idéer, visioner, erfarenheter, mig själv. Jag säljer mig själv – inte till patriarkatet och inte till högstbjudande, men utifrån parametrarna; lust, pengar, arbetsmiljö och tid.”

 

 

Monique Wernhamn