The Sustainable Woman söker en betald tjänst, en älskare, lekkamrater, vänner och samarbetsparter

DEN HÅLLBARA KVINNAN SÖKER EN BETALD TJÄNST, EN ÄLSKARE, LEKKAMRATER, VÄNNER OCH SAMARBETSPARTER
Del av projektet Den hållbara kvinnan

| TILLKOMSTÅR: 2015 | TEKNIK: Performance- Lecture | TID: 30 min |

Performance-lecturen genomfördes på Nordic Summer University i Lituauen.
Jag, Den hållbara kvinnan, lyfte frågor som: Vad finns det för alternativ och motståndshandlingar vi kan göra för att överleva och vara hållbara som konstnärer – människor? 

TWS_NSU_dolly_web

…..

”Just nu arbetar jag med hållbarhet. I den andan bjöd Den hållbara kvinnan in till eventet: Episod #1: Vad tycker du det är värt?

”Det här är: Episod #6: Den hållbara kvinnan tar en timmes semester från stress” 06TSW_NSU

……

”Nu när jag har hållit på att marknadsföra mig själv känner jag hur  stress-nivån stiger. Så låt oss ta lite tid för en ansiktsmassage:” 

……

…..

“…Den hållbara kvinnan avslöjade sprickor i strukturen och hamnade i personliga problem och i konflikt med den kommunala verksamheten. Hon var tvungen att sjukskriva sig och efter några veckor gick hon in i väggen.”

…..

”Vill ni ha ett geni och en häftig kvinna – kontakta mig efteråt!
Vill du ha lite kul redan nu?
Ställ dig upp på golvet och dansa med mig!”

”Jag är är idag för att presentera mig själv och mitt arbete i hopp om att få antingen en betald tjänst, nya vänner, lekkamrater, samarbetsparter och även en älskare.”03TSW_NSU

”För mig är det viktigt att vara transparent. Därför berättar jag redan nu om mitt civilstånd och familjesituation: Jag har inga barn och ingen partner, men jag har många vänner.”


”Jag är storasyster till två systrar och två bröder, är ett betongbarn från Hisingen med 8 års högskolestudier med dubbla masterexamen. En i mode/textil konst och en i Performativ konst”
04TSW_NSU

…..

07TSW_NSU

“I Episod #5: Den hållbara kvinnan brödjobbar i kommunal verksamhet (pågående) undersöker hon vad ett riktigt arbete är…”

…..

08TSW_NSU”I en tid där arbetslinjen, kapitalismen och nyliberalismen är rådande måste du vara entreprenör – såsom jag försöker att vara här idag – och din egen lyckas smed”

…..

Andrew Simonet, författare till boken`Making your life as an artist´, säger det väldigt bra:09TSW_NSU

…..

”Redan nu har jag sparat in tid för er på en anställningsintervju. Mitt löneanspråk är 35000kr i månaden. Därifrån kan vi börja diskutera.
Är du intresserad av ett samarbete eller en relation är det andra värden som jag kommer ta i beaktande och beräkna utifrån.”

.….

 

 

Monique Wernhamn