Blog

Våren 2013

* Under våren 2013 har jag fortsatt att utveckla projektet
”Vad innebär det att vara ung idag?” som kommer att vara ett samarbete mellan mig, Kulturskolan Örgryte-Härlanda, Kulturskolan Askim-Frölunda-Högsbo-Västra Göteborg, Konsthallen och Ungdomssatsningen Arena 29 i Göteborg.
Den konstnärliga idéutvecklingen av projektet sker inom ramen för masterutbildningen “Contemporary performative arts”, på Högskolan för scen och musik som jag påbörjat hösten 2012.

framsida flyer

* 21 mars höll jag en offentlig presentation av projektet på Artisten, Högskolan för Scen och Musik. Där ingick performancet “Vad ska du bli när du blir stor?”Vad ska du bli nar du blir stor

* Som en del av metodutvecklingen i projektet har jag hållit workshops för ungdomarfritidsgårdar i Göteborg, i mitt vardagsrum, jag har gästspelat som konstnär/pedagog på Kulturskolan Angereds kurs “Performance Art”, hållit museilektionen Normer och beetendekoder i det offentliga rummet – med den egna kroppen som verktyg” i stadens rum för Kulturförvaltningen i Göteborg. På fredag håller jag workshop tillsammans med konstnären Hector Garcia-Joquera på Arena 29 och bjuder in ungdomar mellan 16-18år att “testa på” och få info projektet. Mer info facebookeventet.

* Deltar i festivalen Verona Resona 11maj. Om en dryg vecka åker jag till Verona, Italien, för att göra ett verk till festivalen. Verket kommer att utvecklas på plats tillsammans med en grupp ungdomar.

* Under våren har jag också gjort scenografi och kostym till barnoperan Sånglösa, som hade förhandspremiär av på Atalante den 10 april. Nyskriven text och musik av Niklas Rydén. Regi Henrik Andersson. Sånglösa skiss

Monique Wernhamn